HomeJeugdschaakJeugdtornooien

Debutantentornooien

Het doel van een debutantentornooi is om (beginnende) schakertjes (een eerste) ervaring te laten krijgen met een schaaktoernooi. Hierbij primeert een leuke namiddag boven het resultaat.
Elke speler speelt tegen spelers uit dezelfde stap. Er zijn 3 categorieën: stap 1, 2, en 3.

De debutantentornooien in Oost-Vlaanderen zijn overigens zeer populair: niet minder dan 267 jeugdspelers klasseerden zich in de drie stappen.


7391835

Jeugdschaakcriterium

Het Vlaams Jeugdschaak Criterium is een samenwerkingsverband van Vlaamse schaakclubs die een jeugdschaaktoernooi organiseren als onderdeel van een jaarlijkse jeugdcompetitie.

Deze zijn vooral geschikt voor kinderen vanaf stap 2.

Er wordt gespeeld in 6 reeksen: -8, -10, -12, -14, -16 en een open reeks. De open reeks is voor jeugdspelers en volwassenen. Na elk tornooi worden de resultaten verzameld, verwerkt en op de criterium-website gepubliceerd. Hierbij wordt per speler de puntentelling opgemaakt: de behaalde toernooipunten, vermeerderd met rangschikking punten. Voor Brugge het laatste criteriumtoernooi worden deze punten dubbel geteld.

Voor de eindrangschikking van het criterium tellen de 7 beste resultaten per deelnemer. Bij gelijkheid van punten wordt ook het 8ste of 9de … beste resultaat mee in rekening gebracht.

Aan de eindstand zijn per reeks prijzen verbonden.

Meer info: http://www.jeugdschaakcriterium.be/Schakers 1

Kampioenschappen

Uiteraard zijn ook kampioenschappen, deze zijn meer geschikt voor spelers die al meerdere tornooien hebben meegespeeld (vanaf stap 3).

  •  Oost-Vlaams kampioenschap:

Dit kampioenschap speelt zich af het eerste weekend van de herfstvakantie en iedereen mag hier vrij aan deelnemen.

  • Vlaams-kamioenschap:

Om hieraan te mogen deelnemen moet je geselecteerd zijn. Je geraakt geslecteerd door bij de 10 beste van jouw categorie op het Oost-Vlaams kampioenschap te zijn. Dit kampioenschap duurt 2 à 3 dagen (afhankelijk van leeftijdscategorie).

  • Belgisch kampioenschap:

Het Belgisch kampioenschap vindt plaats in de tweede week van de paasvakantie en duurt 7 dagen. Iedereen mag hier aan deelnemen. Het vindt wisselen 3 jaar plaats in Vlaanderen en Wallonië. Dit jaar (2017) vindt het plaats in Blankenberge.

Login

Enkel VSL-leden die zich inloggen kunnen het clubblad bekijken/downloaden.Volg ons op FACEBOOKfacebook like thumb

Ga naar boven