HomeClubinfo

Jeugdlessen

Onze jeugdwerking

Om nieuwkomers eens te laten proeven hoe onze schaakclub werkt, zijn er twee kennismakingsdagen:  27 augustus  en 3 september 2023 telkens van 10u tot 12u. De lessen zelf gaan van start op 10 september 2023. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  • Wie zijn wij

De Vrijschaker is een schaakclub met een goed georganiseerde jeugdwerking. Op zondagmorgen staan verschillende lesgevers klaar voor het geven van schaaklessen aan kinderen (vanaf de leeftijd 6/7 jaar) en tieners. Vroeg begonnen is immers half gewonnen!

  • Onze werking

De schaaklessen voor de jeugd vindt plaats de zondagvoormiddag (van 10u tot 12u) in de GBS 't Wilgennest Landegem (Vosselarestraat, 18). Het eerste uur wordt er aan de hand van de stappenmethode en schaakproblemen les gegeven. Om 11u geven wij een korte pauze waar de leerlingen iets om te eten (fruit, chips, snoep, koek) of te drinken (water, frisdrank, fruitsap) kunnen kopen. Na de pauze wordt verder gewerkt rond de les op een speelrijke manier.

Het einde van het schaakseizoen wordt afgesloten met een schaakexamen per niveau. Indien het kind geslaagd is, behaald hij/zij een diploma die uitgereikt zal worden de laatste zondag van juni op het slotevenement.

  • Wat bieden wij
  1. Lessen voor de jeugd op zondag aan de hand van de stappenmethode
  2. Maandelijkse uitgave van een clubblad
  3. Criteriumtornooien en debutantentornooien betaald door de club
  4. Jaarlijks clubfeest met kampioenenhuldiging en diploma-uitreiking
  5. Bar: drank en snoep aan democratische prijzen (€5 euro voor 6 bonnetjes of €0,90 voor 1 bonnetje)
  6. Gezellige sfeer, iedereen is welkom in de club ongeacht zijn levensovertuiging.
  7. En natuurlijk veel SCHAAKPLEZIER!

Meer info?? Download dan onze folder: Folder Jeugd (pdf)

Jeugd prijsuitreiking 2017

Intern Reglement

Het Intern Reglement is een opsomming van regels die elk lid moet volgen binnen het clubgebeuren en een lijst met afwijkingen op de FIDE-regels van het schaakspel.

Download het Intern Reglement in pdf: klik hier. 

 

Facebook

facebook like thumb

VZW De Vrijschaker

De Vrijschaker Landegem is een VZW. Meer over deze VZW met inbegrip van het huishoudelijk reglement (dat bevat ook de kampioenschapsreglementen)

 

Pagina 1 van 3

Login

Enkel VSL-leden die zich inloggen kunnen het clubblad bekijken/downloaden.Volg ons op FACEBOOKfacebook like thumb

Ga naar boven